5 top diet

5 top diet

5_top_diet

Kot vemo, ni vsaka dieta primerna za vsakogar. Nutricionisti so predlagali pet različnih, a učinkovitih metod hujšanja, ki vas naredijo vitke brez odvečnega stradanja.

DIETA Z MALO OGLJIKOVIMI HIDRATI

Hujšanje se sicer začne z odstranitvijo ogljikovih hidratov (kruh, riž in testenine), vendar se jih potem postopoma spet vnaša v jedilnik. Izguba telesne teže na teden je od 2 do 3 kilograme (v fazi, v kateri je vnos ogljikovih hidratov omejen). Hujšanje se upočasni na 0,5 do 1 kilograma, ko se vnos poviša na normalen nivo. Zajtrk: omleta iz dveh jajc + rezina polnomastnega sira + nekaj rezin slanine. Malica: banana, avokado ali 25 g trdega sira. Kosilo: solata iz svežih kumar, paradižnika in 220 g piščanca. Večerja: paradižnikova juha s škampi.

NAJHITREJŠA DIETA

Če imate radi hitro, a zdravo hrano, je ta dieta kot nalašč za vas. Primerna je tudi za vse, ki pogosto jedo zunaj ali pa neradi kuhajo. Zajtrk: skodelica na mleku kuhane ovsene kaše + suho sadje. Malica: 30 g krekerjev. Kosilo: juha + pečena tuna + zelena solata. Malica: energetska ploščica + suho sadje. Večerja: na žaru pečen piščanec + majhna porcija krompirčka.

VEGETERIJANSKA DIETA

Obdelana živila, sladkor in alkohol so v tej dieti prepovedana živila. Ne sme se uživati niti glutena, mesa, rib in mlečnih izdelkov. V enem tednu se s to dieto izgubi od 2 do 3 kg, vendar se je treba marsičemu odpovedati. Zajtrk: sojino mleko + riževi vaflji s tofujevim namazom. Malica: tortilije z avokadom, solato in majonezo brez jajc. Kosilo: solata iz sezonskega sadja + pest oreščkov (mandlji, lešniki, arašidi, orehi).

GENSKA DIETA

Če do sedaj ni delovala nobena dieta, se zna to s slednjo popraviti. Bistvo je v izbiri živil, ki vzpodbujajo funkcije genov za topljenje maščob, po drugi strani pa istočasno blažijo gene, ki nalagajo maščobe. Dieta je idealna za vzdrževanje zdrave biološke teže. Zajtrk: pečeni jajci + polnozrnat kruh. Malica: 40 g oreščkov ali suhega sadja + čaj. Kosilo: pečena skuša s česnom + skodelica blitve. Malica: lubenica + brusnični sok. Večerja: goveji paprikaš + polnozrnat riž.

MINI DIETA

Koncept diete je kombiniranje dni nizkokalorične z dnemi normalne prehrane, saj se je lažje osredotočiti na zmanjšanje kalorij v krajšem času kot v daljšem. Na teden se izgubi od 0,5 do 1 kg. Zajtrk: Müsli z jogurtom + sveže sadje. Kosilo: paradižnikova juha + rezini rženega kruha. Večerja: file lososa na žaru + skodelica špinače.

M. B.

Obvestilo
Zavrnili ste piškotke za napredno oglaševanje oziroma piškote družbenih omrežij ter spletne analitike, zato vam je onemogočen dostop do spletne strani. Piškotki nam omogočajo, da so vsebine za vas brezplačne.

Potrdite piškotke in si zagotovite neomejen dostop.
Nujno potrebni piškotki za delovanje spletne strani